Slik rengjør og behandler du hagemøbler av tre

Du har hatt hagemøblene dine en stund nå, og du begynner å tenke at de trenger litt oppfriskning. Husk at du ikke trenger å friske dem opp for at de skal vare lenger, det er kun for estetiske formål siden tre er et naturlig materiale som kan sprekke og spalte. Våre tremøbler fra Alexander Rose-møbler er designet med dette i tankene; derfor vil styrken og holdbarheten deres ikke påvirkes av værpåkjenninger. Hvis du likevel ønsker å gjenopplive møblene til deres tidligere prakt, la oss veilede deg gjennom følgende behandlings- og vedlikeholdsmetoder, og hint: Ikke bruk høytrykkspyler! 

Hvis du ønsker å endre fargen på treverket fra sølvgrå til brun, anbefaler vi å bruke Timber Treatment Plus (hvis det er hardved) eller Timber Protector som fysisk endrer fargen.

Hvis møblene dine er skitne, må du bruke en trerens (Timber Cleaner) før du påfører noen av disse produktene. Du kan også vurdere å påføre en treverksforsegler (Timber Sealer) etter Timber Treatment Plus, da det fungerer som et hardt belegg som forlenger effekten av behandlingen.

Hvis du ønsker å fjerne svarte muggflekker på Teak- eller Eikemøblene dine, bør du bruke trerens etterfulgt av impregnering (Timber Shield). 

 

Forvirret? Fortvil ikke - vi tar deg gjennom det steg for steng: 

Timber Cleaner - trevasken får treverket til å skinne igjen ved å fjerne effektene av værpåvirkning, smuss, flekker og svart soppvekst. Dette vannbaserte produktet er ikke giftig for miljøet. Hvis du tidligere har påført andre behandlinger på treverket eller hvis møblene dine er spesielt mørke på grunn av værpåvirkning, bør du bruke trevask for å fjerne dette. Les mer om påføringen av trevasken her.

Timber Treatment Plus - trebehandlingen gir møblene en rik brun farge og fremhever den naturlige trestrukturen. Den inneholder vannavstøtende stoffer som reduserer fuktighetstilgangen til treverket og bidrar til å beskytte mot skader forårsaket av sollys. Vær forsiktig ved bruk, da det er giftig. Ikke bruk det på furu. Les mer om påføring av trebehandlingen her.

Timber Sealer  - tresealeren kan påføres etter trebehandling eller alene. Hvis den påføres etter behandlingen, fungerer den som et hardt belegg som forlenger effekten av behandlingen. Den er en beskyttende coating som tillater treverket å puste samtidig som det bevarer treets opprinnelige farge. Egnet for de fleste hardtretyper, men ikke egnet for myktre som furu. Tresealer beskytter mot værpåvirkning, reduserer smuss- og fuktighetsabsorpsjon. Vær forsiktig ved bruk, da den er giftig. Sealeren vil forsinke treverkets gråningsprosess. Les mer om påføring av tresealeren her.

Både trevasken, trebehandlingen og tresealeren kan brukes på de fleste hardtre-møbler, inkludert eik (roble), mahogni, teak og iroko. Trevask og sealer egner seg også for trykkimpregnert furu. Ikke bruk trebehandling på myktre som furu, bruk i stedet behandlinger som er spesifikt laget for hagemøbler av furu, for eksempel Ronseal.

Timber Protector - trebeskytteren bevarer den opprinnelige fargen på Teak og Roble lenger. Den gir en fargetone til treverket, så vi anbefaler at du tester det på et lite og skjult område først, for eksempel baksiden av et ben. Tretbeskytter kan brukes i stedet for trebehandling og sealer, og det er noen grunner til at du kanskje ønsker å velge å bruke beskytteren i stedet for separate behandlinger og sealer: Den opprettholder den lysebrune fargen på teak og eik opptil 4 ganger lengre enn behandling og dobbelt så lenge som sealer, den er vannbasert uten kjemikalier og derfor ikke giftig for miljøet, den er ikke fettete slik at klærne holder seg rene, den er motstandsdyktig mot mugg og forhindrer svarte flekker. Les mer om påføring av trebeskytteren her.

Timber Shield: vann- og fuktavvisende impregnering som hjelper til med å forhindre mat- og drikkeflekker, samt muggvekst og skittansamling. Impregneringen er vannbasert og inneholder ingen kjemikalier, og er derfor ikke giftig. Impegneringen brukes på hardtretyper som eik og teak. Impregneringen er fargefri. Les mer om påføring av impregneringen her. 

Såpevann: Hvis du har bestemt deg for å omfavne den naturlige sølvgrå fargen som treverk som eik og teak etter hvert får, anbefaler vi rett og slett å bruke varmt såpevann med oppvaskmiddel og en myk børste til å vaske møblene dine. Vask overflaten godt, skyll med vann og la det tørke. Dette vil holde møblene dine rene og fri for smuss og skitt uten å bruke kjemiske produkter.

Det er viktig å merke seg at riktig oppbevaring og dekkbeskyttelse når møblene ikke er i bruk også vil bidra til å bevare treverket lenger. Husk å dekke til eller oppbevare møblene innendørs når de ikke er i bruk, spesielt under vintermånedene eller når det er mye nedbør.

Med riktig rengjøring og vedlikehold vil hagemøbler av tre kunne glede deg i mange år fremover! 

Alle nyheter

Se alle
850 kr rabatt
ROUND 2.5M ALU TILTING PARASOL CRANK J-Utemøbler-Alexander Rose-Blå-Kvalitetstid AS
Alexander Rose Parasoll med tiltemekanisme | 2,5 m | Andre sjanse
Salgspris849 kr Ordinær pris1 699 kr
2 000 kr rabatt
Table top Novuss SPORT-Bordspill-Jefry-Kvalitetstid AS
Jefry Couronne | Spillebord | Sport | Andre sjanse
Salgspris1 999 kr Ordinær pris3 999 kr
3 250 kr rabatt
Parasoll Pamela | Midtstilt stang-Parasoller-Balliu-Balliu fabric (textilene)-Uten volanger-Blue-Kvalitetstid AS
Balliu Parasoll Pamela | Midtstilt stang | Andre sjanse
Salgspris3 249 kr Ordinær pris6 499 kr
445 kr rabatt
Picnic-kurv m/kjølebag | 2 personer-Piknikkurver-Willow Direct-Kvalitetstid AS
Willow Direct Picnic-kurv m/kjølebag | 2 personer | Andre sjanse
Salgspris445 kr Ordinær pris890 kr
Pariserhjul | Ferris Wheel-Byggesett - mekaniske-Robotime-Kvalitetstid AS
Robotime Pariserhjul | Ferris Wheel
Salgspris249 kr