5 tips: slik forbereder du hagen din til hagesesongen

Vår og sommer er de perfekte årstidene for å nyte hagen din, men før du kan gjøre det må du forberede den for de kommende månedene. Her er 5 tips for å hjelpe deg med å komme i gang + et viktig bonustips:

 

1. Rengjør hagen din

Det første trinnet for å forberede hagen din for vår og sommer er å rengjøre den. Fjern alle døde planter, blader og rusk som kan ha samlet seg opp i løpet av vintermånedene. Fremdeles snø i hagen? Tips: Fordel snøen utover på de bare flekkene, så smelter alt litt fortere. 

 

2. Forbered jorden

Når hagen din er ren, er det på tide å forberede jorden. Tilsett organisk materiale som kompost eller gjødsel for å forbedre jordens fruktbarhet. Vurder også å tilsette en saktevirkende gjødsel for å gi essensielle næringsstoffer til plantene dine.

 

3. Beskjær trærne og buskene dine

Våren er den perfekte tiden for å beskjære trærne og buskene dine. Fjern alle døde eller skadede grener, og form planten for å fremme sunn vekst. Beskjæring hjelper også til med å forbedre utseendet til planten og forhindre at den blir for tett. Med godt beskjæringsverktøy er du langt på vei! 

 

4. Plant hagen din

Når hagen din er ren og jorden er forberedt, er det på tide å plante hagen din. Velg planter som er egnet for klimaet og hageforholdene dine. Vurder å legge til noen årlige planter for en pop av farger, og ikke glem urter og grønnsaker! Planter som tåler frost er for eksempel vårløk som påskeliljer og pinseliljer. 

 

5. Kant hagebedene dine

Kanting av hagebedene dine er et viktig trinn i å forberede hagen din for vår og sommer. Ikke bare hjelper det med å definere hagebedene, men det hjelper også med å forhindre at gress og ugress krabber inn i blomsterbedene dine. Bruk en hagekant eller en spade for å skape en ren kant rundt hagebedene dine, og avanser med hagekanter for et perfekt resultat. 

Bonustips: 

Nyt forberedelsene! Sett ut noen av hagemøblene i solveggen og rengjør, sorter og slip hageredskapene dine - den første vårsolen er nydelig når den skinner! Ikke minst forlenger du utesesongen betraktelig! 

 

Ved å følge disse fem tipsene kan du forberede hagen din for vår og sommer, slik at den ser vakker ut hele sesongen. Godt hagearbeid og lykke til! 

Alle nyheter

Se alle