Kort leveringstid - gaveinnpakning 

0

Handlekurven er tom

Crokinole.

Visste du at dette spillet faktisk flere ganger er blitt kåret til verdens beste ferdighetsspill? Ikke så rart om du ikke vet det - inntil nylig var Crokinole et relativt ukjent bordspill i Norge. 

Crokinole er faktisk et spill med lange tradisjoner som daterer seg helt tilbake til Canada i 1876, hvor spillet hadde sin opprinnelse. Og det ble raskt voldsomt populært - blant annet fordi det ble sett på som "akseptert" blant religiøse som ikke tillot aktiviteter som kortspill eller dans (!). Crokinole sin populariitet holdt stand også etter at både kort og dans ble almen aksepterte aktiviteter, og er nå å finne over hele verden. 

Det fins Crokinole-foreninger, turneringer, verdensmesterskap og det er til og med laget dokumentarfilm om dette fascinerende bordspillet. 

Nå er det i ferd med å ta helt av også i Norge - og 26. mars arrangeres det for andre gang Norgesmesterskap i dette fantastiske spillet.

Les mer om NM i Crokinole og meld deg på her! 

Vi tok inn Crokinole for flere år siden som eneste i Norge, og det tok ikke lang tid før vi fikk tilbakemeldinger fra takknemlige kunder som hadde spilt dette i utlandet og hadde vært på vill jakt etter spillet siden. Gjensynsgleden var stor!

Så ble det plukket opp av den norske spillklubben Analog, som fikk fullstendig dilla! Og ballen begynte å rulle.

Vi i Analog spillklubb har jo mange mange fete spill, men selve rosinen i pølsa er uten tvil det canadiske knipsespillet Crokinole. Alle som har vært innom våre klubbkvelder har lært seg å like dette vakre, taktiske, og tekniske ferdighetspillet! 

Kjetil Bjerke, gamemaster

På Kulturhuset i Oslo har de gått så langt som å spesialdesigne runde bord som Crokinole-spillet passer inni. Og det er lett å skjønne hvorfor. For her er det rett og slett sånn: Ett knips, og du er hekta. Det er nemlig knipsing det går i når man spiller Crokinole. Presisjonsknipsing for å være eksakt. Formålet er å knipse små, runde trebrikker ned i et lite hull som befinner seg i midten av spillbrettet. Dess nærmere du kommer hullet, dess flere poeng får du. Høres enkelt ut? Kanskje det, om ikke det hadde vært for motstanderen din, som vil prøve å sende brikkene dine vekk og ut fra spilleflaten...

 

 

For komplette spillregler og innføring i spillet, klikk her 

Vi kan ikke helt få fullrost dette vakre og nydelige spillet nok. Hvert brett er håndlaget av fineste treverk og med sin blankpolerte overflate er spillet et smykke i seg selv. Men det er først når du begynner å spille at du virkelig setter pris på det. Det er rett og slett kjempegøy! Lett å lære - men dette spillet er ikke lett å mestre. Dette er et ferdighetsspill med mange strategiske elementer, noe som gjør at man aldri blir hverken utlært eller går lei.

Anbefales på det varmeste! 

 Se vårt store utvalg av Crokinole og tilbehør her

 


Legg igjen en kommentar

Alle innlegg blir sjekket før de blir publisert


Også i Mer Kvalitetstid

Adventskalender - vårt beste pakkekalendertips
Adventskalender - vårt beste pakkekalendertips

Ideen om pakkekalenderen er jo så koselig og stort sett går vi like entusiastisk til verks hver høst. Men like plutselig som julemarsipanen er i butikk er det straks desember og kreativiteten forsvinner ut av hjernebarken samtidig som panikken setter inn. Hva skal vi fylle pakkekalenderen med?

Les mere
Xyloba: Musikalsk perfeksjon
Xyloba: Musikalsk perfeksjon

Vi i Kvalitetstid bruker mye tid på å finne produkter vi ønsker å ta inn. Vi har strenge krav til produksjon, materialvalg, kvalitet og håndverk og ikke minst underholdningsverdi. Og når vi møtte gründerne bak Xyloba følte vi virkelig at vi vant jackpot. Dette er ren musikalsk perfeksjon.
Les mere
Dilla på dart
Dilla på dart

Dart er jo en profesjonell sport, men de fleste av oss forbinder kanskje dart med engelsk puber og dunkel belysning. Vel, ikke nå lenger. Dartspillet er på full fart tilbake i de norske hjem!
Les mere

x