0

Handlekurven er tom

Adventstiden. Pakkekalender. 

Ja, det nærmer seg ubønnhørlig.

Barna har allerede begynt å glede seg. Det nærmer seg desember. Og det betyr bare én ting.

Pakkekalendere og adventskalendere og julekalendere så langt øyet kan se.

Ideen om pakkekalenderen er jo så koselig og stort sett går vi like entusiastisk til verks hver høst. Litt leker og tull og tøys der, noen fornuftige kalendergaver her. Plutselig er vi halvveis til adventskalender-målet og tenker at dette går jo bokstavelig talt som en lek!


Og så skjer det. Det samme som skjedde i fjor, og året før det. Vi får jernteppe.

Kreativiteten forsvinner ut av hjernebarken samtidig som panikken setter inn. Hva skal vi fylle pakkekalenderen med?

De har jo alt!!

Alt for mye av alt...

Ønsker seg ingenting (hvertfall ikke noe som koster under 50 kroner).

Barnerommene bugner av leker som ingen leker med. Og vi har fortsatt usannsynlig mange dager igjen å fylle med ikke-for-dyre-men-ikke-så-billig-at-det-går-istykker-samme-dag kalendergaver. Og de skal være morsomme-og-fine-og-barna-skal-bli-superglade-så-vi-får-en-superkoselig-start-på-denne-fine-mørke-kalde-adventsdagen. 24 stykker av dem. Eller 48 om du har to. 72 om du har tre. Og så videre...

Og jo mer vi nærmer oss 1. desember jo mer panikkslagne blir vi, og vi ender opp med å kjøpe kalendergaver som koster tre ganger så mye som vi hadde budsjettert med. 
Og vi som jo bare skulle fylle opp pakkekalenderen med sånn små søte koselige gaver som de skulle bli kjempeglade for og vi skulle ha kvalitetstid med barna og fyr i peisen, kakao med krem, stearinlys og ekte familiehygge. Pepperkaker og klementiner. 

Pakkekalenderen min når jeg var liten. Ikke småtteri å fylle denne...

For hva skal vi fylle hele denne kalenderen med? 24 pakker er maaaaange pakker! Ofte blir det mye tull og tøys og plastic fantastic.

Men hva om du gir én stor gave isteden? Og deler den opp i 24 adventspakker? Eller to og deler disse opp i 12 kalendergaver?

Byggesett i adventskalenderen er like enkelt som det er genialt. Og til stor glede for barna som kan bygge på pakken sin hver eneste dag frem mot jul, og i tillegg ta fra hverandre og bygge opp igjen og igjen og igjen.

Også supert å gi påbygningdeler som julegaver under treet! Og det beste er at dette er gave det er morsomt å leke med gjennom hele året.

 

 

Se våre mest populære kalendergave-tips her!

 

Så får du mer tid til det julen egentlig skal handle om: kvalitetstid.


Legg igjen en kommentar

Alle innlegg blir sjekket før de blir publisert


Også i Mer Kvalitetstid

Justering av skjøten på vårt sammenleggbare Sjoelbak
Justering av skjøten på vårt sammenleggbare Sjoelbak

Noen ganger kan det oppstå en liten høydeforskjell i skjøten på vårt sammenleggbare Sjoelbak fra Heemskerk. Heldigvis er dette enkelt å fikse!
Les mere
Deck Shuffleboard: Hva er det og hvordan spille?
Deck Shuffleboard: Hva er det og hvordan spille?

Deck Shuffleboard er noe vi lenge har hatt lyst til å teste ut. Det ble en knallsuksess!
Les mere
La hagetid bli kvalitetstid!
La hagetid bli kvalitetstid!

..å tilbringe tid i hagen - det medfører jo også endel hagearbeid. Og hagearbeid er den aller aller beste formen for arbeid syns vi. Men så var det dette med de hageredskapene da...
Les mere
x