Slik gjør du uteplassen sommerklar på 1-2-3

Sommeren er rett rundt hjørnet, og det er på tide å gjøre uteplassen klar for solfylte dager og late sommerkvelder. Skap din drømme-uteplass hvor du kan nyte utendørslivet til fulle denne deilige sesongen vi nå går inn i. Uansett om du har en stor hage, en koselig balkong eller en romslig terrasse kan disse tipsene kan disse få tipsene hjelpe deg med å gjøre uteplassen din klar på 1-2-3! 


Rengjøring og vedlikehold
Okay, dette er kanskje ikke favoritten -  men den er absolutt viktig! Rengjøring av uteplassen er vesentlig før du setter i gang med å skape den avslappende sommeroasen du ønsker deg. Etter en lang høst og vinter kan uteplassen fort bli skitten, derfor er det viktig å grundig rengjøre den før hver utesesong. Start med å koste bort løv, skitt og rusk, og deretter vaske overflaten med egnede rengjøringsprodukter som er laget for treverk, steinheller og utemøbler. Utrolig nok kan det være ganske så tilfredsstillende å se de hvordan utemøblene plutselig skinner igjen - kun ved hjelp av de rette produktene. 
 

Planlegg møbleringen
Når sommeren nærmer seg, er det hyggelig å planlegge innredningen av uteplassen, og hvilke utemøbler du skal ta i bruk. Tenk på uteplassen som om den var et innendørs rom, slik at du kan nyte tiden utendørs enda mer. Sørg for å ha komfortable sitteplasser og skap fleksible områder der du kan utføre forskjellige aktiviteter. Husk også å tenke over hva som er dine behov og muligheter. Kanskje har du begrenset plass og ikke mulighet til de største salongene - da er lekre kafésett, sammenleggbare picnic-bord og deckchairs praktisk å innrede med. 

Solskjerming
Skjerming av spiseplass? Skygge over solsengen? Ly for regnet? Innramming av utemiljøet? En parasoll er ikke bare et symbol på sol og sommer: med riktig planlegging kan du få mye ut av en parasoll. Ha alltid dette i bakhodet når du er på jakt etter en parasoll til ditt uteområde. Miljøet setter ofte begrensninger. Skal parasollen benyttes over et møblement må du først finne ut om parasollen bør ha sidestilt eller midtstilt stang. De sidestilte gir større fleksibilitet, men krever også bedre forankring mot vindkast. Når du skal investere i en parasoll må du tenke på plassering, størrelse, ønskede funksjoner og selvsagt design og fargevalg etter din smak. 

La det spire og gro! 
Planter og blomster spiller en viktig rolle på uteplassen. Her kan du skape din egen grønne oase ved å inkludere blomsterkasser og potteplanter, eller dyrke en liten urtehage som gir det lille ekstra til matlagingen. Jordbær og grønnsaker kan også dyrkes på terrassen. Hvis uteplassen er begrenset i størrelse, kan du bruke potter i halv eller kvart størrelse, samt veggbraketter for å dyrke planter som kan henges på rekkverk eller veggen. Her er gode hageredskaper er hendig å ha!
 

Når du har gjort uteplassen sommerklar, er det på tide å invitere venner og familie til lange sommerkvelder og hyggelige middagsselskaper. Ingenting slår en deilig sommermiddag under åpen himmel!

Vårt sortiment av utemøbler vil hjelpe deg med å skape den perfekte atmosfæren du er på jakt etter for uteplassen - enten det er i hagen, på balkongen eller på terrassen. Velg blant et bredt utvalg av stilige og funksjonelle utemøbler, solsenger, parasoller, daybeds, plantekasser, designskjermer og mye mer - og som selvsagt passer til din personlige stil og behov. Enten du foretrekker et moderne uttrykk eller en mer rustikk sjarm, har vi de rette utemøblene for deg. 

Har du spørsmål til valg av parasoll, hagemøbler eller trenger hjelp til å kartlegge ditt behov? Ikke nøl med å ta kontakt med oss for en hyggelig og uforpliktende prat.

Alle nyheter

Se alle
Pucket bordspill-Bordspill-ET Games-Kvalitetstid AS
ET Games Pucket bordspill
Salgspris799 kr
Cornhole Natural-Cornhole-Gockel-Kvalitetstid AS
Gockel Cornhole Natural
Salgspris1 999 kr
645 kr rabatt
Picnic-kurv m/kjølebag | Blå Tweed | 2 personer-Piknikkurver-Willow Direct-Kvalitetstid AS
Willow Direct Picnic-kurv m/kjølebag | Blå Tweed | 2 personer...
Salgspris645 kr Ordinær pris1 290 kr
1 250 kr rabatt
TiiPii Stativ - Barn-Hengekøyer-Tareo Group-Kvalitetstid AS
Tareo Group TiiPii Stativ | Barn | Andre sjanse
Salgspris1 249 kr Ordinær pris2 499 kr
3 250 kr rabatt
Parasoll Pamela | Midtstilt stang-Parasoller-Balliu-Balliu fabric (textilene)-Uten volanger-Blue-Kvalitetstid AS
Balliu Parasoll Pamela | Midtstilt stang | Andre sjanse
Salgspris3 249 kr Ordinær pris6 499 kr
5 500 kr rabatt
TiiPii Hengekøye | Deluxe-Hengekøyer-Tareo Group-1.8m (Large)-Kvalitetstid AS
Tareo Group TiiPii Hengekøye | Deluxe | Andre sjanse
Salgspris9 999 kr Ordinær pris15 499 kr
445 kr rabatt
Picnic-kurv m/kjølebag | 2 personer-Piknikkurver-Willow Direct-Kvalitetstid AS
Willow Direct Picnic-kurv m/kjølebag | 2 personer | Andre sjanse
Salgspris445 kr Ordinær pris890 kr
Pariserhjul | Ferris Wheel-Byggesett - mekaniske-Robotime-Kvalitetstid AS
Robotime Pariserhjul | Ferris Wheel
Salgspris249 kr
Sjoelbak/Jakkolo HS-50 | 2 meter-Sjoelbak-Heemskerk-Kvalitetstid AS
Heemskerk Sjoelbak/Jakkolo HS-50 | 2 meter
Salgspris4 299 kr