Ukens spill: Sjoelbak

Høsten er på vei for full fart, og det betyr at vi liker å krype innendørs med stearinlys, fyr i peisen og hygge oss med venner og familie på mørke høstkvelder.  Bordspill er alltid populært, men kanskje det er på tide å bytte ut samlingen med noe nytt og annerledes?   Hver uke fremover presenterer vi et nytt bordspill! Fortell oss gjerne hvilket som er din favoritt! 

SJOELBAK

Sjoelbak er et nederlandsk spill som kan minne om shuffleboard. Spillet har de siste år blitt veldig populært i Tyskland (hvor det kalles Jakkolo), og er nå på full fart inn i Skandinavia. 

Spillet er hele to meter langt, men noen modeller er sammenleggbare slik at de enkelt kan settes opp og ryddes bort igjen.

Målet med sjoelbak er å sende 30 trepucker over bordplaten og inn gjennom en av de fire små åpningene på den andre siden av bordet. Hver åpning leder til et egen “poengrom”, som har en fastsatt verdi. Hver spiller får 30 brikker, og har 3 runder per sett til å sende så mange brikker inn i poengrommene som mulig. 

En sjoelbak-kamp består vanligvis av enten 5, 10 eller 20 runder, og summen fra alle rundene summeres for å bestemme vinneren av kampen.

Sjoelbak funker like bra for barn som voksne, og kan fint spilles på tvers av generasjoner. En garantert suksess på mørke høstkvelder!

Regler: KLIKK HER for å lese utfyllende spilleregler til Sjoelbak!

Se våre bestselgende Sjoelbak her:

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Alle nyheter

Se alle