Tid til overs? Lag ditt eget sjakkbrett!

Sjakk er i vinden som aldri før!

Vi har gleden av å levere både brett, brikker og komplette sett, men har merket oss at noen av våre kunder kjøper brikker av oss og lager brettet selv.

Vi ble nysgjerrige på hvordan man lager brett, og etter å ha forhørt oss litt, viser det seg at kundene våre lager både løse brett og bord hvor platen er et sjakkbrett. 

Det fins mange nettsteder som gir gode beskrivelser av hvordan man kan lage flotte brett. Vi har gått gjennom beskrivelsen til "Family handyman", og det ser akkurat passe enkelt ut til at mange kan ha dette som et sommerprosjekt! 

 

Chessboard Tech Art

Regn med noen timers arbeide, og god tid til tørking av lim.

Som vanlig med amerikanske nettsteder, kan det bli litt knot med måleenhetene, men det går greit å få omregnet fra tommer til mm på nettet.

Chessboard Glue and Clamp

I dette prosjektet brukes det treslagene osp ("aspen") og mahogni, men det går fint å bruke andre treslag også, bare pass på at det er kompakt og uten kvist (eik går f.eks. bra). Så er det jo lurt å ha mørkt og lyst treslag for å skille feltene fra hverandre. 

De færreste vll gi seg i kast med å lage brikker, du finner mange typer og størrelser i nettbutikken. Pass på å velge vektede brikker med filt i bunn. Og kanskje en pen eske å ha dem i?

Laget et sjakkbrett selv? Send oss gjerne bilder av resultatet!

 

  

Alle nyheter

Se alle