Pucket Spilleregler
SPILLEREGLER FOR PUCKET

Pucket spilles med to spillere. Man starter med åtte pucker (brikker) på hver side av brettet og bruker strikken til å sende de avgårde. Målet er å få alle puckene gjennom porten og over på motstanderens side.

  • I Pucket venter man ikke på tur, rop "GÅ" og fyr løs så fort du kan.
  • Om en puck flyr utenfor brettet, skal spilleren som skjøt hente den.
  • Det er ikke lov å dytte puckene fremover med hendene, men man kan skyve de til side for å lage plass.
  • Det er lov å skrike og hoie på motstanderen for å øke stressnivået.

Det hender av og til at man skyter litt for bra, og pucken går gjennom porten for så å sprette i motstanderens strikk og tilbake. Husk at den siste pucken må bli værende på den andre siden av porten for å vinne.

Blir en puck liggende i porten, vær rask! Send neste puck før motstanderen og forsøk å lage en "trafikkork" på deres side.

Skyteteknikker

Harpespilleren

Én hånd trekker brukes til å håndtere puckene, mens den andre er klar til å dra i strikken. Pass på å slippe pucken før du slipper strikken. Her er det lurt å samle alle puckene på samme side.

 

Annenhver hånd

Med denne teknikken samles like mange pucker på hver side. Puckene dras inn i strikken med en hånd, mens den andre hånden klargjør neste puck. Teknikken gir kjapp avfyring, men gjør treffsikkerhet vanskeligere.

 

Piano

Denne minner om harpespilleren, men alle fingrene på ladehånden har en puck klar. Vanskelig å mestre, men kan øke skytefrekvensen betraktelig det gjøres riktig.

Vi har laget en video som enkelt viser deg hvordan du spiller pucket; 

 

Ønsker du en ekstra utfordring? Vi har en tilleggspakke med rare pucker, sjekk ut "Awkward Extension"!

 

Last ned spillereglene her.