Ringspill Spilleregler

Ringspill

Ringspill er ideelt som en morsom og uhøytidelig konkurranseform for folk i alle aldre. Selv barn helt ned i tre-fireårs alderen synes det er gøy og spennende å kaste ringer på pinnene, selv om de gjerne trenger litt hjelp til å regne sammen poengene.

Ringspill består av 5 pinner montert på et kryss av tre. Ringene er laget av solid tauverk, med et lodd som gjør det lettere å kaste relativt stødig.

Man kan spille to eller flere mot hverandre. Sett ringspillet i en avstand av fra 5 til 10 meter fra kastelinjen, avhengig av spillernes alder og dyktighet. Hver spiller kaster alle ringene (en og en), og skal forsøke å få ringene til å lande rundt en av pinnene. Så teller man sammen poengene. Hver pinne gir det poengtallet som står trykket ved siden av pinnen.

Man kan på forhånd bli enige om hvor mange omganger man skal spille i hvert spill, alt fra f. eks. en og opp til fem.

Den spilleren som har samlet flest poeng etter endt spill, har naturligvis vunnet.

En artig variant av ringspill er å spille turneringer mellom lag fra f. eks. familier eller vennekretser, eller for den saks skyld mot naboene hjemme eller på hytta. For å kåre en seierherre teller man sammen de poengene hele laget får.

Ringspill er et meget gammelt spill, som har eksistert i forskjellige varianter så langt tilbake som i det gamle Hellas. Også romerne spilte et ringspill, gjerne med hestesko som ble bøyd sammen til en slags ring. Spillereglene har variert en del i de forskjellige kulturene opp gjennom tidene, men felles for alle er at det gjaldt å kaste ringene slik at man traff en sirkel eller en pinne.

Lykke til med et morsomt spill som engasjerer hele familien og vennekretsen!

Du kan laste ned spillereglene her.