Hvordan spille Cornhole? Regler og tips

Cornhole - eller erteposespillet - er i ferd med å bli en sommerfavoritt her i Norge. Spillet er enkelt, kan spilles av både barn og voksne og passer for alle. Cornhole er enkelt å lære, og har høy underholdningsverdi! Her er det lett å bli hekta! 

Vi har her laget en enkel oversikt over spillets gang, samt gir deg en oversikt over regler i Cornhole og tips til varianter av spillet. 

Hva er Cornhole?

Cornhole består av ett eller to avlange trebrett med et hull i. Det er om å gjøre å kaste erteposer og treffe ned i hullet. Man får poeng utifra hvor man lander, og førstemann til 21 vinner.

Cornhole regler

Cornhole består av ett eller to brett (se info om doble brett lenger ned). Man kan enten spille to lag på ett brett, eller med doble brett mot hverandre. Man kan velge å spille individuelt eller på lag.

Man skal ha minimum 5 meters avstand fra Cornhole-brettet når man kaster. Barn kan selvfølgelig stå noe nærmere! 

Man blir selv enige om hvem som skal begynne kastingen. Etter hver runde er det rundevinneren som får starte å kaste i neste runde, og man kaster i rekkefølgen som man har poeng (høyeste poeng starter, laveste poeng kaster til slutt).

Spillerne kaster én og en ertepose. Erteposene blir liggende etter kastet (med mindre den har vært i bakken først og så spratt opp på brettet, da skal den fjernes umiddelbart og poeng ikke medregnes for dette kastet), og først samlet sammen når alle har kastet ferdig runden. 

Cornhole-poeng

  • Erteposen går ned gjennom hullet: 3 poeng
  • Erteposen blir liggende på brettet: 1 poeng
  • Erteposen spretter opp på brettet etter først å ha truffet bakken: 0 poeng
  • Erteposen lander på bakken: 0 poeng

Slik regnes poengene sammen etter hver runde

Etter hver runde teller man sine poeng. Den som fikk flest poeng vinner runden, og er den ENESTE som får med seg poengene videre. Men poengene rundevinner får med seg er differansen mellom poengene til 1. og 2. plass i runden. 

Eksempel:

Spiller A får 6 poeng i runde 1.  Spiller B får 3 poeng i runde 1.

Spiller A vinner runden, og tar med seg (6-3=3) 3 poeng videre til runde 2.

Slik vinner du

Førstemann til 21 poeng vinner. Merk at man må få 21 eksakt for å vinne. Får man for mange poeng, slik at den totale poengsummen blir 22 eller mer når runden er ferdig og poengene regnet ut, blir disse poengene slettet og man fortsetter neste runde med poengsummen man hadde før runden startet. 

Cornhole double

I USA spiller man gjerne Cornhole Double. Da bruker man to brett som står mot hverandre. Man kaster annenhver gang, og man må stå ved siden av brettet (Lag A på høyre side av brettet og Lag B på venstre side av brettet). Man kan ikke bevege seg foran eller bak brettet når man kaster. Går man utenfor kasteområdet sitt, blir poengene fra dette kastet annullert. 

Last ned spillereglene her

Populære Cornholeprodukter

Cornhole Gockel | Det originale ertepose-spillet-Cornhole-Gockel-Original-Kvalitetstid AS
Gockel Cornhole Gockel | Det originale ertepose-spillet
SalgsprisFra 2 399 kr Ordinær pris2 599 kr
Cornhole Natural-Cornhole-Gockel-Kvalitetstid AS
Gockel Cornhole Natural
Salgspris1 999 kr

Alle cornhole og tilbehør

Se alle 👉