Laddergolf/Stigegolf spilleregler
Laddergolf, også kalt stigegolf, ladder golf, spinladder og ladderball, er et utendørs spill for to eller flere personer, eller lag. Det går ut på å kaste bolaer (golfballer forbundet med nylontau) mot en stående stige for å oppnå flest mulig poeng. Hensikten med Laddergolf er å kaste bolaen slik at den slynger seg rundt et av trinnene i stigen og blir hengende. 

Før spillet begynner, merker man av en kastelinje ca. 5 skritt fra stigen. Barn kan gjerne stå noe nærmere. Man spiller i omganger á 3 kast, så hver spiller kaster tre bolaer én for én før det er neste spillers tur. Kastemåten er valgfri, men bolaen må ikke berøre bakken i kastet.

Vinneren av omgangen skal kaste først i neste omgang.

Poeng i Laddergolf

  • 3 poeng hvis bolaen blir hengende på øverste trinn
  • 2 poeng på mellomtrinnet
  • 1 poeng på nederste trinn i stigen

Ekstrapoeng

  • 1 bonuspoeng: Hvis alle 3 bolaene i omgangen blir hengende på samme trinn
  • 1 bonuspoeng: hvis de 3 bolaene blir hengende på tre forskjellige trinn

Den høyest mulige poengsummen i en omgang er 10 poeng, dvs. at alle tre bolaene blir hengende på øverste trinn. 

Slik vinner du Laddergolf

Man konkurrerer om å være den første til å oppnå nøyaktig 21 poeng. En spiller med f.eks. 18 poeng trenger følgelig 3 poeng til for å vinne omgangen, og hvis han får mer enn det på sine tre neste kast, telles ikke disse poengene med. Da begynner han altså sin neste omgang også med 18 poeng.

Hvis en spiller alene oppnår nøyaktig 21 poeng, vinner han omgangen uansett hvor mange poeng de andre spillerne har. Hvis to eller flere spiller uavgjort, dvs. at to eller flere får akkurat 21 poeng, skal de spille ekstra-omganger inntil en av spillerne oppnår 2 poeng mer enn konkurrenten etter endt ekstraomgang. Denne 2-poengsregelen gjelder bare for ekstraomganger.

Det er bare de bolaene som fremdeles henger i stigetrinnene som gir poeng etter at spillerne har kastet sine 3 bolaer i omgangen. Bolaer som har falt ned i løpet av omgangen, teller ikke med. Det er lov å forsøke å få motstandernes bolaer til å falle ned av trinnene ved hjelp av sine egne bolaer når man kaster.

Det er også lov å forsøke å forstyrre kasteren med så mange kommentarer, vitser og andre tilrop som mulig for at han skal miste konsentrasjonen under kastene. Derimot er det ikke tillatt å berøre ham, eller å gå bort til stigen før omgangen er ferdig. 

Lagspill

Man kan spille to lag med flere spillere på hvert lag mot hverandre ved at spillerne på samme lag veksler på å kaste omgangene etter tur. Man kan dessuten få kjøpt ekstra bolaer hvis man ønsker å være flere som spiller individuelt i samme spill.

Gutter som spiller laddergolf

 

Lykke til fra alle oss i kvalitetstid.no!

Du kan laste ned spillereglene  her

Populære laddergolf

Laddergolf / Stigegolf Dobbel - Metall-Laddergolf-Tosso-Kvalitetstid AS
Vivere Laddergolf / Stigegolf Dobbel | Metall
Salgspris899 kr Ordinær pris1 299 kr
Laddergolf / Stigegolf (orginalen)-Utespill-Tosso-Grønn/hvit-Kvalitetstid AS
Vivere Laddergolf / Stigegolf (originalen)
Salgspris1 299 kr

Laddergolf og tilbehør

Se alle 👉