Bordspill når det lakker i mot høst, og det blåser i fra øst …

Regn, blåst, oversvømmelser og ruskevær har fått mange til krype opp i sofaen med ullpledd, peiskos og stearinlys denne høstferien. Neste årstid står for tur. Tenk på alt vi har å glede oss til!

Luften som blir så intenst frisk og krispy, og som gjør det så befriende å puste inn og fylle hele seg selv med. Stemningen når man kommer inn etter en lang tur, tenner stearinlys og kryper opp i sofaen. Og kosen over å samles rundt et bord og dra frem brettspillene med barna, familien, vennene eller naboene. Latter og hygge inne mens det er mørk høst ute. Gleder du deg du og? Vi har hvertfall gjort oss høstklare og fylt opp lageret med bordspill som passer for hele familien.

1. KURONG / COURONNE

Kurong er et utrolig underholdende bordspill. Om du vokste opp på 70-tallet, så husker du helt sikkert kurong, det var noe "alle" hadde. Våre kurongmodeller er håndlagde og av ypperste kvalitet, og gir en fantastisk spilleglede. Kurong er et unikt spill som fenger både barn og voksne! 

2. KAHALA

Kalaha, et fantastisk kult spill med opphav i Afrika. Spillerne (kalt den nordlige og den sørlige) sitter ovenfor hverandre og eier 6 "hus" hver (sirkulære groper). Den avlange gropen til høyre for hver spiller er deres Kalaha. Brikkene kalles frø.

Kort om reglene: Spillet starter med 3-6 frø i hvert hus (avgjør vanskelighetsgrad)

 1. Spillerne "sår" sine frø etter tur. På sin runde tar spilleren alle frøene i et av sine hus og sår dem med klokken. Ett frø i hver grop bortsett ifra motstanderens kalaha.
 2. Havner det siste frøet i en av spillerens egne tomme hus kan spilleren ta alle frøene fra det motstående huset hos motstanderen og legge dem i egen kalaha.
 3. Havner det siste frøet i egen kalaha, får spilleren så en ny runde.

Spillet avsluttes når en spiller ikke har noen frø igjen i noen av sine hus. Motstanderen flytter da sine gjenværende frø til egen kalaha. Den med flest frø i sin kalaha er vinneren!

3. BACKGAMMON:

Her i huset er vi like fornøyd hver gang vi drar frem Backgammon. Det er noe med det vakre treverket og de fløyelsglatte brikkene i dette klassiske spillet som gjør at det er like koselig å ta det frem hver gang. Visste du at Backgammon er et av verdens eldste brettspill med en historie som strekker seg over 5000 år tilbake i tid?  Og like aktuelt, spennende og fascinerende den dag idag! Et must for alle som er glade i brettspill rett og slett.

 

4. FIRE-I-ETT KOMBISPILL

Er kanskje ikke alle på hytta like glad i Backgammon som oss? Kanskje pappa foretrekker sjakk, minstemann liker stigespill og storesøster ludo? Ikke noe problem! Nå har vi nemlig fått inn et kombibrett med både Sjakk, Backgammon, Ludo og Stigespill. Og det fra verdens beste produsent av premium bordspill! Nydelig finish, som gjør det lett å flytte brikkene. Ekslusiv utførelse i praktisk format. Innhold:

 • 32 sjakkbrikker i tre
 • 32 backgammon-brikker
 • 16 trebrikker
 • 5 terninger/1 doblingsterning
  5. ROLLET

  En av våre klassikere her hos Kvalitetstid, og som fortsatt er en favoritt! Rollet krever et godt øye, timing, og teamwork! Rollet spilles ved at man skyter små stålkuler fra bevegbare sklier på trekulen, slik at den ruller i motstanderens mål.  Fomling og nøling straffes hardt... Storveies underholdning for hele familien! Passer for alle aldersgrupper.

   

  Vil du ha flere tips om morsomme bordspill? Vi har mange hundre anmeldelser av våre spill som ligger tilgjengelig på nettsidene våre, her kan du lett se hva våre kunder mener og hvilke som er favoritter. Ta en titt og bli inspirert her :)

  Alle nyheter

  Se alle