Fluktstolen er en klassiker som etter hvert har blitt mye brukt også vinterstid. Vi selger hundrevis av fluktstoler i året, og vi får ofte spørsmål om vedlikehold.
Heldigvis er disse kvalitetsproduktene fullt mulig å ha i generasjoner! Men la oss ta det selvsagte først: Jo bedre du behandler stolen, jo mindre blir behovet for pleie. Vi anbefaler derfor at du tar stolen inn når den ikke er i bruk. La den stå tørt og luftig.
For selve vedlikeholdsjobben, er det bare to deler du må tenke på: Rammen og trekket.
Rammen er laget av plantasjeprodusert merpauh, som kan minne om teak. Det er hardt og meget bestandig. Du kan du la være som den er, eller sette den inn med teakolje.
Om du velger å la den være, vil den få en patina, og se brukt ut. Om du oljer den, vil den holde det opprinnelige utseendet lenger. Ikke bruk for mye olje, og tørk av det overskytende.
Trekkene våre kommer i forskjellige tekstiltyper, vedlikeholdet av trekket avhenger av type tekstil.
Det er best å ta av trekket før du starter vedlikeholdsjobben. Se egen artikkel om dette her.
En av de fine tingene om disse fluktstolene er at du også kan bytte trekk. Vi selger trekk som passer våre standard stoler, og det er enkelt å bytte. Du finner utvalget her.
Alle innlegg blir sjekket før de blir publisert
Buede, nostalgiske kjelker, laget på samme måte som for hundrevis av år siden.
Regn, blåst, oversvømmelser og ruskevær har fått mange til krype opp i sofaen med ullpledd, peiskos og stearinlys denne høstferien. Vi har fått en kald påminnelse om at neste årstid står for tur. Tenk på alt vi har å glede oss til!