Deck Shuffleboard - Spilleregler

DECK SHUFFLEBOARD

Før spillet starter, blir man enige om hvor mange poeng man skal spille til. Det vanligste er 50 eller 100. Eventuelt kan man spille et visst antall runder, f.eks. 8. Da er det den som har fått høyest poengsum etter alle rundene som har vunnet.

Start med alle 8 diskene i -10 området. De fire gule diskene skal ligger til høyre for pyramidestreken i midten mens de fire sorte skal ligge til venstre. Gul starter og man tar annet hvert støt. For å støte, skyv køen inntil disken. Skyv så disken, med køen, i en lang, rolig bevegelse. Ta ett eller to skritt fram slik at bevegelsen kommer fra hele kroppen.

Disker som ikke rekker frem til den borteste dødlinja (den hvite streken på midten av banen) tas ut av spillet med en gang. Diskene må ligge helt inne i poengsonen, uten å være nær noen streker, for at det skal bli poeng.

Sikt for å score med dine egen disker. Beskytt poengene dine ved å legge opp forsvarsdisker eller prøv å støt ut motstanderens poengstener. Unngå å legge deg i kjøkkenet (-10), men prøv å klinke motstanderen din ned dit.

Tell opp og noter poengene til begge lag etter alle 8 disker er spilt. Når man har talt opp og notert ned poengene etter første runde spiller man tilbake igjen fra den andre siden. Da er det sort som starter. Da skal de gule diskene ligge til venstre for pyramidestreken i midten og de sorte diskene ligge til høyre.

Tenk før hvert skudd. Kunsten er å kombinere strategi og taktikk med et godt sikte og god krafttilpasning. Den med høyest poengsum etter et gitt antall runder (vanligvis 8 runder) eller første mann til en gitt poengsum vinner spillet. 

Kjøp det du trenger for å spille Deck Shuffleboard her.

Lykke til fra alle oss i kvalitetstid.no!

Du kan laste ned spillereglene her