Stabletårn spilleregler

Stabletårn er et spill som setter deltakernes fingerferdighet og praktiske innsikt på prøve, samtidig som det utfordrer deres mentale styrke og dristighet.

To eller flere kan spille mot hverandre, og spillet egner seg for folk i alle aldre over 6-7 år.

Slik spiller du Stabletårn

Man stabler først opp et rett, firkantet tårn av 54 treblokker i 18 etasjer, med 3 blokker liggende inntil hverandre i hver etasje på tvers av blokkene i etasjen under. Deretter skal deltakerne ta ut en og en treblokk nede i tårnet, og plassere den øverst uten at tårnet velter.Spilleren flytter kun en blokk i hvert trekk, og deretter er det nestemanns tur. Han kan velge hvilken etasje han vil ta blokken ut av, bortsett fra etasjen like under den øverste der man skal plassere blokken.

Man har bare lov til å bruke en hånd når man fjerner en treblokk. Det er tillatt å dunke forsiktig i enden av blokkene for å finne en som er lett å skyve ut, men hvis man har beveget på den, må man skyve den tilbake til samme stilling dersom man ikke ønsker å fjerne den likevel, før man tar fatt på en annen blokk.

Hvis tårnet ikke har veltet innen 5 sekunder etter at spilleren har lagt blokken på plass på toppen av tårnet, regnes trekket som vellykket. Hvis neste spiller har berørt tårnet før dette, regnes også trekket som avsluttet.

Når tårnet velter, er omgangen slutt. Spillet er også over hvis en treblokk faller ned, bortsett fra den som spilleren skyver ut i sitt trekk for å plassere øverst.

 

Slik vinner du Stabletårn

Den siste spilleren som lykkes med å ta en treblokk ut av tårnet og plassere den på toppen uten at det velter, eller at en annen blokk faller ned, har vunnet.

Stabletårn finnes i flere størrelser, og med det største kan tårnet bli over to meter høyt. Man må alltid være litt på vakt når man spiller Stabletårn med store treblokker. Spillerne må være klare til å hoppe unna når tårnet velter. Barn bør være under påsyn.

 

Du kan laste ned spillereglene her. 

Populære stabletårn

Stabletårn-Gigantspill-Uber Games-Mini-Kvalitetstid ASStabletårn-Gigantspill-Uber Games-Über-Kvalitetstid AS
Uber Games Stabletårn | mange størrelser
SalgsprisFra 449 kr

Stablespill og byggeklosser

Se alle 👉
Stabletårn-Gigantspill-Uber Games-Mini-Kvalitetstid ASStabletårn-Gigantspill-Uber Games-Über-Kvalitetstid AS
Uber Games Stabletårn | mange størrelser
SalgsprisFra 449 kr
Stabletårn - ekstra treklosser-Tilbehør-Uber Games-Gigant furu (150 cm)-Kvalitetstid ASStabletårn - ekstra treklosser-Tilbehør-Uber Games-Mega (200 cm)-Kvalitetstid AS
Uber Games Stabletårn | ekstra treklosser
SalgsprisFra 69 kr
Cuboro Byggeklosser-Tilbehør-Cuboro-Kvalitetstid ASCuboro Byggeklosser-Tilbehør-Cuboro-Kvalitetstid AS
Cuboro Cuboro Byggeklosser
Salgspris1 399 kr
Byggeklosser Tøffe-tøffe-tog-Byggeklosser-Varis-Kvalitetstid ASByggeklosser Tøffe-tøffe-tog-Byggeklosser-Varis-Kvalitetstid AS
Varis Byggeklosser Tøffe|tøffe|tog
Salgspris199 kr Ordinær pris399 kr
Byggeklosser Fantasi-tårnet-Byggeklosser-Varis-Kvalitetstid ASByggeklosser Fantasi-tårnet-Byggeklosser-Varis-Kvalitetstid AS
Varis Byggeklosser Fantasi|tårnet
Salgspris249 kr Ordinær pris499 kr